Polityka prywatności

1. Informacje ogólne

Ochrona udostępnionych przez użytkowników danych oraz innych poufnych informacji jest szczególnie ważna dla YoYo Marcin Olczykowski – właściciela serwisu Odpoczne.pl.

Z tego względu YoYo Marcin Olczykowski dba z najwyższą starannością o zapewnienie ochrony danych osobowych użytkowników serwisu.

2. Słowniczek

Poniższe opisy nie mają charakteru ścisłych definicji. Ich celem jest jedynie przybliżenie pojęć użytych w tym dokumencie.

  • cookie - jest to niewielka informacja zapisywana przez serwer na komputerze użytkownika w pliku cookie.txt, którą serwer może odczytać przy ponownym połączeniu się z tego komputera,
  • protokół SSL - specjalny standard przesyłania danych w Internecie, w którym transmisja jest kodowana, w odróżnieniu od zwykłego przesyłania, gdzie transmisja odbywa się otwartym tekstem

3. Zasady udostępniania danych

Dane podane przez użytkownika za pośrednictwem serwisu Odpoczne.pl będą wykorzystane wyłącznie zgodnie z regulaminem.

Użytkownik wysyłając zapytanie ofertowe , dokonując wstępnej rezerwacji bądź dopisując się do newslettera wyraża zgodę na przetwarzanie danych osobowych przez właściciela serwisu oraz jego partnerów, także do celów marketingowych. Udostępniając w ustawowo dozwolonym zakresie lub za pozwoleniem użytkownika dane osobowe osobom trzecim np. partnerom właściciel portalu jest zobowiązany do przestrzegania przepisów o ochronie danych osobowych.

Podanie adresu poczty elektronicznej w serwisie jest jednoznaczne z wyrażeniem zgody na otrzymywanie korespondencji, w tym także korespondencji handlowej od właściciela serwisu i jego partnerów, w myśl Ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną.

Właściciel serwisu będzie uprawniony do udostępnienia danych osobowych na żądanie uprawnionych organów (np. organy ścigania, walki z przestępczością, prokuraturze, policji).

Udostępnienie danych może także nastąpić w celu zapobieżenia naruszeniu postanowień niniejszego dokumentu.

4. Ochrona informacji

Dodawanie przez użytkownika do naszych zasobów realizowany jest za pomocą bezpiecznego protokołu SSL, który istotnie zwiększa ochronę transmisji danych w sieci Internet.

Informacje przechowywane są i przetwarzane przez YoYo Marcin Olczykowski z zachowaniem odpowiednich środków bezpieczeństwa, spełniających wymagania polskiego prawa.

6. Polityka dotycząca plików „cookie”

Przeglądarka internetowa użytkownika może przechowywać pliki tekstowe (ang. "cookies") na dysku jego komputera. W plikach "cookies" znajdują się informacje niezbędne do prawidłowego funkcjonowania serwisów internetowych, w szczególności tych wymagających autoryzacji.

Zawartość plików Cookies nie pozwala na identyfikację użytkownika. Za pomocą plików cookies nie są przetwarzane lub przechowywane dane osobowe.

YoYo Marcin Olczykowski przechowuje pliki cookies na komputerach użytkowników w celu:

  • lepszego dopasowania serwisu do potrzeb użytkowników;
  • tworzenia statystyk oglądalności

Istnieje możliwość takiego skonfigurowania przeglądarki internetowej Użytkownika, która spowoduje, że całkowicie zostanie wyłączona możliwość przechowywania plików Cookiem na dysku twardym komputera. Efektem takiej zmiany może być jednak utrata możliwości korzystania z serwisu.

Data opublikowania Polityki Prywatności: 01.06.2010

Rezerwując z nami masz:

  • brak prowizji - ceny jak u organizatora
  • oferta sprawdzonych biur podróży
  • gwarancja najniższej ceny
  • bezpieczne zakupy
  • kompetentni doradcy dostępni 7 dni w tygodniu

Gwarancja najniższej ceny

Newsletter Odpoczne.pl

Jeśli chcesz otrzymywać najnowsze informacje o ofertach i okazjach, podaj swój adres e-mail:

Ładowanie...